Актуелно

Обиљежавање Светог Саве 2021. године

Ове школске године смо уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мјера, свечано прославили школску славу Светог Саву. За разлику од претходних година када су наши ученици и наставници током читавог првог полугодишта припремали програм за овај нама веома важан дан и с радошћу и поносом га приказивали наставницима, родитељима и гостима, ове школске године због епидемиолошке ситуације нисмо могли да одржимо ту традицију. Ученици су овај пут били у школским клупама, а настава коју су имали била је посвећена лику и дјелу Светог Саве. И ако је вјеровати народним обичајима, дјеца која су на Светог Саву научила нешто ново биће вриједна и напредоваће током цијеле године. Оно што епидемиолошка ситуација није могла да нам забрани јесте и најважније за обиљежавање славе, а то је: славски колач, жито, вино и свијећа као и обред резања славског колача и освећење жита.

Град Бања Лука, поводом школске славе Светог Саве, традиционално додјељује награде најбољим ученицима основнох и средњих школа. Награде је ученицима уручио градоначелник Драшко Станивуковић  25. јануара у Вијећници Банског двора. Испред наше школе награду је добила ученица VIII6 разреда Јована Гатарић. Нешто више о овом догађају можете прочитати на овом линку (кликни да прочиташ).

Министарство просвјете и културе Републике Српске наградило је Светосавском наградом 40 истакнутих наставника основних и средњих школа за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања ученика у претходној школској години. Поносни смо што је и наша учитељица Зора Бојанић добитница Светосавске награде и што је једна од најбољих. Имена добитника Светосавске награде можете прочитати на овом линку (кликни да прочиташ).