Актуелно

Дан ученичких постигнућа

Иако је школска 2020/2021.година протекла у посебним условима рада због трајања пандемије вируса корона, наши ученици и наставници су постигли одличне резултате на свим нивоима такмичења. Због епидемиолошке ситуације планиране културно-јавне и спортске манифестације нису могле да се реализују  али успјеси наших ученика из области науке нису изостали. Мјере које смо спроводили у циљу заштите здравља ученика и наставника, нису дозвољавале окупљање, пјесму, игру и глуму као ни могућност да  ученици свој рад представе публици. Наши ученици и наставници су и у овим посебним условима рада пронашли начин да бар простор у којем бораве уљепшају, оплемене и својим радовима развеселе.

Бавили смо се и хуманитарним радом током цијеле године. Подржали смо све акције у организацији Црвеног крста Републике Српске, новчано помогли изградњу Дневног центра у Косовској Митровици као и изградњу куће породице Бојанић која је изгорјела у пожару. Учитељице петог разреда су организовале акцију прикупљања средстава за одлазак ученика, слабијег имовинског стања, у школу у природи.
Помагали смо нашим ученицима и у централној и у подручној школи на Павловцу, а чија је материјална ситуација неповољна. Најчешће смо куповали животне намирнице или помагали у набавци информатичко-комуникационе опреме како би ученици несметано могли пратити наставу на даљину. О једном добром дјелу наше учитељице Сњежане Оровац, које је постало једна лијепа прича о хуманом раду,  писало се и у медијима. Причу можете прочитати на овом линку (кликни да прочиташ).

Дан ученичких постигнућа ни ове године није био уобичајено организован али смо у скромнијим условима и са малим бројем присутних наградили ученике и наставнике који су постигли најбоље резултате у раду током ове школске године. Директор школе је 26. маја 2021. године уручио похвале најбољим такмичарима, наставницима менторима, вуковцима и ученику генерације. Ове школске године ученик генерације је ученица 9разреда Анђела Вукелић. Најбоље резултате на такмичењу постигао је ученик 84 разреда Алекса Шешић, који је из математике учествовао на свим нивоима такмичења. Нарочито смо поносни на његово такмичење на Јуниорској математичкој олимпијади  Босне и Херцеговине. На Републичком такмичењу из физике освојио је треће мјесто.