Актуелно

Роботичка секција

Пратећи савремене трендове у образовању, ученици наше школе већ трећу годину за редом активно учествују у раду роботичке секције коју води наставник техничког образовања Горан Марчета. Са радом је почела школске 2016/2017. године спремајући се за SPARKreators лигу у којој се такмичило више од 240 основних школа из Босне и Херцеговине. Лига је била подијељена на 29 регионалних центара. Ученици наше школе Милан Латиновић и Јован Марчета школске 2017/2018.године освојили су 1. мјесто у Бањалучкој регији.

 SPARKreatorsје пројекат у склопу којегSPARK school донира преко 500 mBot робота основним школама. Наша школа је добила два mBot робота. Циљ овог пројекта је да дјеца стекну знања у тзв. STEM занимањима (наука, технологија, инжењерство и математика). Користећи роботе дјеца лакше савладавају задатке из математике, информатике, физике, хемије, технологије и инжењерства.

Чланови роботичке секције у школској 2018/2019.години били су ученици: Раде Милаковић, Ана Бубњевић, Данило Телић, Давид Удовчић, Лука Мирнић и Владимир Дакић. Наставник Горан Марчета наставља са радом роботичке секције и у школској 2019/2020.години с циљем технолошког описмењавања ученикаа посебно побољшања образовања у подручју роботике, аутоматике и програмирања.