Мисија и визија

Мисија

Мисија наше школе је да васпитавамо и образујемо дјецу током деветогодишњег школовања утичући на њихов правилан развој. Настојимо да код ученика развијемо жељу и вољу за учењем и сталним усавршавањем, да градимо самопоуздање у њима, да их оспособљавамо за коришћење савремене технологије, да талентоване ученике стимулишемо у развоју њиховог талента, да их учимо да прихватају различитости, да развијају добру међувршњачку комуникацију и да их учимо вриједностима достојним човјека.

Наставници настоје да савременим методама и начином рада прилагоде наставу потребама нових напреднијих генерација које нам долазе. У свом раду посебну пажњу посвећују ученицима са развојним потешкоћама.

Визија

Визија наше школе је да у будућем периоду будемо препознати као успјешна, сигурна и поуздана васпитно-образовна установа за све ученике и наставнике. Настојимо да побољшамо материјално-техничке услове за рад школе. Планирана је изградња спортске дворане, замјена дотрајале столарије, реновирање старих тоалета, уградња лед-расвјете, опремање учионице и кабинете савременим наставним средствима, а све у циљу стварања бољих услова за боравак у школи и постизања већег нивоа образовних постигнућа.

Наставници ће перманентним стручним усавршавањем и кориштењем иновативних метода и начина рада прилагодити наставу потребама нових, напреднијих генерација које нам долазе.

У наредном периоду континуирано ћемо наставити и јачати сарадњу са локалном управом, НВО и осталим надлежним институцијама.

Циљ нам је да код ученика изградимо чврсте темеље за даље школовање, те да наставници и родитељи с радошћу и поносом гледају успјехе наших ученика.