Актуелно

Долазак дјеце са Косова и Метохије

Обавјештавамо ученике, њихове  родитеље и наставнике наше школе, да ћемо у периоду од 20.08.2016.год. до 27.08.2016.год. бити домаћини дјеци са Косова и Метохије. Дјеца су ученици ОШ „Бранко Радичевић“ из Косовске Митровице узраста од 9 до 15 година и то 30 дјевојчица и 20 дјечака.

Напомињемо да су ученици и наставници наше школе већ били домаћини дјеци са Косова у августу 2014.године и на тај начин показали своју велику хуманост. Том приликом школа је добила  Захвалницу за несебичну помоћ опстанку Срба  и српске дјеце на Косову и Метохији.

Српска дјеца која живе на Косову имају тешко дјетињство и зато апелујемо да се јаве сви они који имају могућности да угосте дјецу, да им обезбједе седам дана смјештај, храну и што љепше дружење и пријатнији боравак у нашем граду.

Моле се ученици да ову информацију пренесу својим родитељима, а заинтересовани родитељи за пријем дјеце са Косова да се јаве директору школе Мирославу Попржену или помоћнику директора Јелени Вулетић.

ПОКАЖИМО И ОВАЈ ПУТ СВОЈУ ДОБРОТУ, РАЗУМИЈЕВАЊЕ И ЧОВЈЕЧНОСТ, ТЕ ПРУЖИМО ПОДРШКУ И РУКУ ПРИЈАТЕЉСТВА СРПСКОМ НАРОДУ КОЈИ ЖИВИ НА КОСОВУ!