Актуелно

Дјечија недјеља

Дјечија недјеља 2019.године обиљежена је у периоду од 7. до 13. октобра под слоганом „Моја седмица, моја година“. И ове школске године ученици су са одјељенским старјешинама имали низ различитих активности. На часовима ВРОЗ  су организоване радионице, ученици су бирали теме о којима желе да разговарају, уприличене су изложбе ликових, литерарних и осталих радова ученика.

У сриједу, 9. октобра 2019. године у централној и подручној школи на Павловцу организована је заједничка манифестација на којој су сви разреди имали задатак да на плочнику испред школе, кредама у боји сликарски представе задану тему „Моја седмица, моја година“.

Ученици у подручној школи на Павловцу су на занимљив начин обиљежили Дјечију недјељу. У својим активностима су укључили и родитеље ученика.

Ученици другог разреда су 9. октобра 2019.године посјетили 5. дјечији фудбалски фестивал „Спартак“ који већ традиционално организује Омладински фудбалски клуб „Спартак“у седмици дјетета. Циљ овог фестивала је укључивање што већег броја дјеце у рекреативне активности као и буђење свијести о значају бављења спортом за здравље дјеце.

Све активности које су организоване у Дјечијој недјељи  усмјерене су на унапређење права дјетета, едукацију и унапређење образовања, васпитања и здравља дјеце.