Актуелно

Информација о евидентирању дјеце за упис у први разред у школској 2020/2021. години

Обавјештавамо родитеље и старатеље дјеце дорасле за упис у први разред да је због новонастале ситуације изазване ширењем вируса корона дошло до измјене термина и начина евидентирања будућих првачића.

Евидентирање дјеце за упис у први разред вршиће се искључиво и само путем телефонског позива или електронском поштом ,  у периоду од 1. до 10. априла 2020.год.  Ако се одлучите да путем телефона пријавите дијете за упис зовите  од 10.00 до 13.00 часова.

Бројеви телефона су:

066/ 383-789 и 066/ 940-776

E-mail адресе су:

os007.pedagog@skolers.org i  os007.psiholog@skolers.org

 Ако дијете пријављујете путем електронске поште потребно је да попуните образац који се налази у прилогу. (кликни овдје да преузмеш прилог)

 Документацију за упис у школу не треба доносити у школу нити слати поштом, иста ће се доставити приликом тестирања дјеце.

О термини тестирања бићете накнадно обавјештени.

Документација која ће бити потребна када дијете буде долазило на тестирање је сљедећа:

  1. Љекарско увјерење издато од надлежне здравствене установе, којом се процјењује здравствена способност дјетета за полазака у школу (преглед се може обавити код  породичног љекара, педијатра или приватној пракси
  2. Потврда о обављеном стоматолошком прегледу дјетета (преглед се може обавити у стоматолошкој ординацији наше школе,приватној пракси или у установама јавног сектора)
  3. Извод из матичне књиге рођених – школа задржава (оргинал или фотокопија, не мора бити новијег датума)
  4. Потврда о пребивалишту (издаје ЦИПС )
  5. Књига за праћење развоја и учења дјетета (само за дјецу која су похађала предшколску установу)

Напомињемо да се у први разред уписују сва дјеца која ће до почетка школске године навршити 6 година (са 31. 8. 2020.године навршавају 6 година). У први разред може бити накнадно уписано и дијете старије од 6 година које због болести или из других разлога није било уписано у школу. Такође, у изузетним случајевима могу да се упишу и дјеца која до краја текуће године навршавају шест година уколико комисија за упис у први разред процијени да је дијете спремно за полазак у школу.

Приликом уписа дјетета у школу дужни сте поштовати Рјешење о уписном подручју ЈУ ОШ „Свети Сава“ Бања Лука

         Рјешење о уписном подручју ЈУ ОШ „Свети Сава“ Бања Лука

  1. Уписно подручје Централне школе „Свети Сава“ Бања Лука од првог до деветог разреда обухвата:

-граничне улице уписног подручја: Душана и Владе Копање, Српских рудара, Влашићка, Велебитска, Деспота Константина Драгаша, Босе Живковић, Др. Косте Крсмановића, Вида Симурџића, Богдана Жерајића, Карађорђева, Јована Рашковића, Франца Шуберта-дио, Велибора Јањетовића Јање,Милоша Матића, Др. Божидара Аџије, Филипа Кљајића-Фиће и Равних Котара.

-Унутар граничних улица обухвата улице: Владимира Роловића, Алексе Шантића, Косовска, Проте Душана Суботића, Светог Николе, Ужичка, Подгрмечка, Добојска, Светозара Марковића, Душана Јокића, Опленачка, Српских соколова, Дрварска, Петровачка, Милорада Умјеновића, Божидара Миће Бабића, Јованке Гајић-Змијањке, Светозара Ћоровића, Дарка Јакмировића, Владике Варнаве Настића, Санска, Реље Кнежевића, Др. Косте Крсмановића и Чокорска поља.

Уписно подручје Подручног петоразредног одјељења Павловац обухвата:

– насеље Павловац и Горње Мотике, те Мјесне заједнице: Чокорска поља и Сарачица. Насеље Павловац Обухвата улице: Карађорђева, Крајишких бригада, Момчила Поповића, Кола српских сестара, Божурска, Невесињска, Завалска, Добрунска, Озренска, Требињска, Житомислићка, Липљанска, Крушедолска, Изворска, Ђуре Дамјановића.
Горње Мотике чине засеоци: Кременовићи, Ратковићи, Прпе и Јанковићи.
Мјесна заједница Чокорска поља, обухвата засеоке: Јовићи, Антићи, Гајловићи.

Ученици Подручног петоразредног одјељења на Павловцу школовање од шестог разреда настављају у Централној школи. Јединице локалне самоуправе на захтјев родитеља у оправданим случајевима  може дати сагласност да дијете буде уписано у школу којој не припада по уписном подручју.