Актуелно

Информација о упису првачића у школској 2021/22. години

С обзиром да се ближи, Законом о основном васпитању и образовању, предвиђено вријеме за обављање уписа дјеце дорасле за упис у први разред, овом приликом обавјештавамо родитеље чија дјеца полазе у први разред школске 2021/22.године да је неопходно да обаве љекарске прегледе дјеце према упутству које смо добили од Дома здравља:

  1. Сва дјеца рођена 2014.године ће бити прегледана у Дому здравља без обзира гдје су регистровани;
  2. Дјеца рођена 2015.године, а која су регистрована код педијатра у Дому здравља ће бити позвана на преглед по њиховој динамици од сад до првог маја;
  3. Дјеца рођена 2015.године, а регистровани су код педијатра у приватној клиници тамо и обављају љекарски преглед.

Што се тиче вакцинисања дјеце пред полазак у школу биће упућивана из Дома здравља. Стоматолошки преглед за ученике који се уписују у ЈУ ОШ „Свети Сава“ обављаће се у нашој амбуланти која се налази у просторијама школе у терминима 5. и 6.априла од 8.15 до 12.30 часова, 15.априла од 13.00 до 18.30 часова и 16. априла од 8.00 до 13.30 часова.

У први разред основне школе уписују се дјеца која закључно са 31.августом текуће године навршавају шест година. У први разред може бити накнадно уписано и дијете старије од 6 година које због болести или из других разлога није било уписано у школу.Такође, у изузетним случајевима могу да се упишу и дјеца која до краја текуће године навршавају шест година уколико комисија за упис у први разред процијени да је дијете спремно да полазак у школу.

За евидентирање дјеце потрeбно је имати извод из матичне књиге рођених, потврду о пребивалишту коју издаје ЦИПС и љекарско увјерење издато од надлежне здравствене установе којом се процјењује здравствена способност дјетета за полазак у школу. Уколико је дијете похађало предшколску установу, приликом уписа родитељ треба да донесе на увид Књигу за праћење  развоја и учења дјетета.

Због тренутно неповољне епидемиолошке ситуације евидентирање ће се обављати телефонским путем и то на тај начин да ћете на овај телефонски број  066/051 789 контактирати педагога или психолога. Приликом евидентирања добићете и термине за тестирање вашег дјетета. Када будете доводили дјецу на заказани термин тестирања обавезни сте донијети и горе наведена документа.

Евидентирање дјеце дорасле за први разред у ЈУ ОШ „Свети Сава“ обавиће се телефонски у периоду од 1.4. до 8.4.2021. године и то према сљедећим терминима:

  • 9.00 – 12.00 часова и
  • 14.00 –  17.00 часова.

Молимо родитеље/старатеље да се придржавају упутства, термина и начина евидентирања дјеце, због обављања других редовних и  свакодневних послова стручних сарадника. Напомињемо да сте дужни испоштовати Рјешење о утврђивању уписног подручја основних школа у којем се наводе  граничне улице уписног подручја, као и које су улице унутар самог граничног подручја. Наведено Рјешење можете погледати и на званичној web страници Града Бања Лука.

Рјешење о уписном подручју ЈУ ОШ „Свети Сава“ Бања Лука

  1. Уписно подручје Централне школе „Свети Сава“ Бања Лука од првог до деветог разреда обухвата:

-граничне улице уписног подручја: Душана и Владе Копање, Српских рудара, Влашићка, Велебитска, Деспота Константина Драгаша, Босе Живковић, Др. Косте Крсмановића, Вида Симурџића, Богдана Жерајића, Карађорђева, Јована Рашковића, Франца Шуберта-дио, Велибора Јањетовића Јање,Милоша Матића, Др. Божидара Аџије, Филипа Кљајића-Фиће и Равних Котара.

-Унутар граничних улица обухвата улице: Владимира Роловића, Алексе Шантића, Косовска, Проте Душана Суботића, Светог Николе, Ужичка, Подгрмечка, Добојска, Светозара Марковића, Душана Јокића, Опленачка, Српских соколова, Дрварска, Петровачка, Милорада Умјеновића, Божидара Миће Бабића, Јованке Гајић-Змијањке, Светозара Ћоровића, Дарка Јакмировића, Владике Варнаве Настића, Санска, Реље Кнежевића, Др. Косте Крсмановића и Чокорска поља.

Уписно подручје Подручног петоразредног одјељења Павловац обухвата:

– насеље Павловац и Горње Мотике, те Мјесне заједнице: Чокорска поља и Сарачица. Насеље Павловац Обухвата улице: Карађорђева, Крајишких бригада, Момчила Поповића, Кола српских сестара, Божурска, Невесињска, Завалска, Добрунска, Озренска, Требињска, Житомислићка, Липљанска, Крушедолска, Изворска, Ђуре Дамјановића.
Горње Мотике чине засеоци: Кременовићи, Ратковићи, Прпе и Јанковићи.
Мјесна заједница Чокорска поља, обухвата засеоке: Јовићи, Антићи, Гајловићи. Ученици Подручног петоразредног одјељења на Павловцу школовање од шестог разреда настављају у Централној школи. Јединице локалне самоуправе на захтјев родитеља у оправданим случајевима  може дати сагласност да дијете буде уписано у школу којој не припада по уписном подручју.