Актуелно

Школска слава – Свети Сава

Школска слава- Свети Сава прослављена је у петак, 27. јануара 2017. године. Академија  је започела Светосавском химном након чега се свим присутним обратио директор школе Мирослав Попржен и у духу светосавља поздравио све присутне.

Наша школа је имала изузетну част да на овогодишњој прослави угости градоначелника Бањалуке Игора Радојичића, који је овом приликом указао на значај образовања.

Sveti Sava_2017_1

Чланови  драмске и литерарне секције су извели поетско-драмски текст „Прича о Светом Сави“,  сценски животопис по стиховима из „Житија Светог Саве.“  Њихово извођење  употпуниле су пјесме и композиције школског хора и оркестра, које су спојем модерног и традиционалног дале нову димензију Светосавској академији.

Програм су  припремили и реализовали наставници Љиљана Ракита, Ранко Павловић, Горан Пушкар и Драган Поповић уз подршку наставника Слободана Требовца и Татјане Боснић.

Академија се завршила наступом фолклорне секције који су извели сплет народних игара из Шумадије, након чега је обављено освештавање и ломљење славског колача.

Sveti Sava_2017_2

Школској слави су присуствовали многи представници из јавног, културног и политичког живота нашег града

Ученици трећег и петог  разреда подручне школе на Павловцу су заједно са својим  учитељима   припремили свечаност коју су приказали 26. јануара. Кроз пјесму и рецитацију подсјетили су нас на живот и дјело Светога Саве, а кроз ликовни рад  на краснопис  и иконопис средњовијековне умјетности.

Нешто више о школској слави можете погледати и на сљедећем  линку.