Актуелно

Мај и јуни у нашој школи

Најдражи период у једној школској години је свакако сам крај. Крајем школске године се сумирају резултати који су се уз велики  труд, рад и залагање постизали током цијеле године. Право је вријеме да се ученици провеселе на разним свечаностима, да се друже на излету или екскурзиј, као и да се похвале својим резултатима. А оно чему се највише радују у овом периоду је свакако распуст.

У току маја и јуна имали смо поред редовне наставе мноштво других активности.

Ученици четвртог разреда су у периоду од  22. априла до 26. априла 2018. године ишли на Јахорину како би реализовали планирану школу у природи. Учитељи који су ишли у пратњи ученика су: Маријана Михајловић, Лука Метлић, Мирослав Хричак, Нада Рогић и Санела Травар.

Пети разреди су своју школу у природи реализовали у периоду од 10. јуна  до 14. јуна 2018.године. Боравили су у Требињу и на Јахорини, те посјетили Тјентиште и Вишеград.  У школу су дошли препуни позитивних утисака о мјестима које су посјетили. Нарочито им се дојмилo Требиње најтоплији и најјужнији град Републике Српске са медитеранском климом и вегетацијом специфичном за медитеранска подручја, као и природне љепоте које пружа Национални парк Сутјеска  и олимпијска планина Јахорина. Учитељи који су ишли у пратњи ученика су: Славица Бунић, Свјетлана Шкрбић, Драган Поповић, Александра Радојков, Маја Галић и Миљана Келеман.

 

Ученици осмог разреда су на екскурзију ишли у Требиње и Будву  у периоду од  24. маја  до 28. маја 2018. године.  Дестинација је већ уобичајена и традиционална за нашу школу али генерација и доживљаји су нешто посебно што свакао од ученика на свој начин проживљава. Ученици су на овој екскурзији били у пратњи директора школе Мирослава Попржена, наставника физичког васпитања Радована Марковића и одјељенских старјешина: Љиљане Ракита, Радане Бранковић, Рајка Илића и Ранка Павловића.

 

Девети разреди су своје матурско вече прославили у ресторану Аквана, 31. маја 2018. год.

На матурској вечери испратили су их омиљени наставници и одјељенске старјешине: Зорица Чулић, Нада Новаковић, Милена Драгојевић, Наташа Дејановић, Сања Деретић, Владимир Лончар и Зоран Бероња.

Нашим матурантима желимо сву срећу у даљем животу!

 

Своју „матуру“ и растанак од учитеља прославили су и ученици петог разреда у холу школе 18.6. 2018.

 

Тим „Читалића“ је учествовао 5. јуна 2018. године у Дјечијем позоришту на завршној манифестацији „Читалићи 2018“. На штанду наше школе показали су посјетиоцима све оно што су урадили током школске 2017/2018. године у оквиру овог пројекта, а на тему „Двије стотине година Српског рјечника Вука Стефановића Караџића (1818-2018)“.
Координатор пројекта у нашој школи је библиотекар Сњежана Радишић.

 

Дан ученичких постигнућа обиљежен је 30. маја 2018.год. Као и обично цијели дан у школи је било свечано и весело. Организована су разна спортска такмичења, ликовна изложба, квиз знања, изложбе ученичких радова урађених  на часовима слободних активности. То је прилика да се ученици похвале својим резултатима која су постигли у току школске године. Културно умјетнички програм је био на тему „Љубави“, а припремила га је наставница Гордана Полић , Ранко Павловић, Горан Пушкар, Зорица Чулић, Драгица Раковић, Анита Присташ, те учитељи Данијела Милинчић, Данијела Зубић, Маја Галић и Мирослав Хричак. Том приликом награђени су ученици и наставници који су постигли најбоље резултате на разним нивоима такмичења, вуковци и ученик генерације. Уручене су и захвалнице пријатељима наше школе, компанијама и појединцима.

 

 

Учитељи и ученици подручне школе на Павловцу су припремили пригодан програм и изложбу поводом Дана ученичких постигнућа.

 Поводом обиљежавања  Међународног дана дјеце жртава насиљау нашој школи одржан  је пригодан програм 4. јуна 2018. године. Програм  су припремали ученици и наставници: Зорица Чулић, Маја Галић и Горан Пушкар. Овом приликом смо угостили омбудсмана за дјецу Републике Српске госпођу Драгицу Радовић као и директоре бањалучких основних школа.

Министар просвјете и културе Републике Српске  Дане Малешевић посјетио је нашу школу 15. јуна 2018. године. Овом приликом у школи је представљен пројекат „Полигонски спорт у школама“. Презентацији су присуствовали сви директори бањалучких основних школа. Наша школа је од  Удружења „Мисли добро“ добила као донацију опрему за полигон. Са полигонима је било могуће организовати наставу физичког васпитања у холу школе. На овај начин се превазилази проблем организације наставе  физичког васпитања у школама које нису у могућности да наставу у разредној настави реализују у фискултурним салама. Детаље о овом догађају као и рад са дјецом на полигонима можете прочитати на сљедећим линковима: линк 1 и линк 2.

На крају ове наставне године, од 16. јуна до 23. јуна 2018. године, ученицима наше школе дошли су у госте другари из Косовске Митровице. Седмодневно дружење испуњено дивним  тренуцима  протекло је веома брзо.