Актуелно

Едукација ученика о рециклажи

Еколошко образовање младих има посебан значај за формирање еколошке свијести, а нарочито еколошког знања и понашања младих. Знамо колика је важности очувања животне средине, а једини поуздан начин заштите животне средине у будућности  јесте стварање еколошки образоване и одговорне популације. Наша школа је свјесна те чињенице и с тим у вези осим редовне наставе која се бави еколошким образовањем ученика већ дуги низ година активно ради и еколошка секција.

С циљем подизања свијести о важности рециклаже и одвајања амбалажног отпада и правилном кориштењу постављених зелених острва у дворишту наше школе, предузеће „Euro Beta је 11. и 12. децембра 2018.године ученицима одржало едукативно предавање на тему рециклаже и селективно одвајање  отпада. На предавању су била присутна 4-5 ученика из сваког одјељења.

            Ученици су имали прилику да спознају разлику између смећа и отпада,да схвате колики утицај има отпад на животну средину, на здравље људи и живи свијет. Научили су да сакупљање секундарних сировина  утиче на растерећење депонија и да ученици сакупљајући секундарне сировине дају велики допринос процесу рециклаже.