Актуелно

Нове лектире у школској библиотеци

Школска библиотека у нашој школи је носилац многих културних дешавања. Она је извор сазнања и стога је веома важно да имамо  добро опремљену библиотеку. Измјеном Наставног плана и програма за Српски језик,  садржај и обим библиотечког фонда наше школе не задовољава у потпуности захтјеве Наставног плана и програма у погледу школских лектира. Зато за нашу школу, која има више од 1200 ученика, много значи свака донација школске лектире. 

У четвртак, 28. марта 2019.године имали смо у школској библиотеци једно лијепо дружење чланица Ротари клуба „Глорија“Бања Лука са ученицима и наставницима  наше школе. Овом  приликом су чланице Ротари клуба школи даровале  25 наслова школске лектире, од  укупно 223 књиге. Вриједност донације износи близу 2 500,00 КМ.  Вишеструк је значај ове донације. Књиге које су поклоњене библиотека није посједовала, те је са новим књигама олакшан рад школске библиотеке. Наставници на једноставнији начин могу својим ученицима обезбиједити лектире.

Директор школе Мирослав Попржен се захвалио предсједници Ротари клуба „Глорија“ госпођи Бранки Трнинић као и осталим чланицама на донацији и нагласио да је са новим књигама олакшан рад и ученицима и наставницима. Ученици читањем његују критичко и сопствено мишљење, слободу изражавања, повећавају фонд ријечи, развијају способност усменог и писменог изражавања, проширују своја знања, развијају емпатију  као и позитивне људске вриједности и зато свака нова књига у нашој библиотеци има велики значај за ученике. У знак захвалности ученици су са наставницима припремили пригодан програм нашим гошћама и показали како књига на најбољи начин надахњује и инспирише.

Нешто више о овој донацији можете погледати и на овом линку (Јутарњи програм РТРС-а, прилог о донацији почиње на 48-ој минути видео-клипа).