Актуелно

Обавјештење за ученике и родитеље

Драги наши ученици и родитељи, пред нама је период у којем ће наши ученици наставу похађати на даљину. Непосредна настава у школи је тренутно обустављена, али се васпитно-образовни рад са ученицима наставља путем инструктивне наставе уз помоћ и подршку Радио-телевизије Републике Српске. Циљ организовања наставе на даљину јесте да се код ученика настави континуитет у раду како би лакше могли, када се успоставе услови за организовање наставе у школи, наставити са радом и са успјехом завршити започету школску годину.

С обзиром да је ово нови начин организовања, извођења и похађања наставе, како за Министарство просвјете и културе Републике Српске и Школу, тако и за наше ученике и њихове родитеље, имамо потребу да пружимо подршку свима који су директно или индиректно учесници овог процеса. Сви заједно смо се нашли у овој тешкој и несвакидашњој ситуацији, те вас молимо за стрпљење и разумијевање. Прва седмица инструктивне наставе ће бити навикавање на овај вид наставе, како за ученике и родитеље, тако и за наставнике. Родитељима савјетујемо да не требају узимати улогу замјенског учитеља или наставника, већ да своју дјецу требају пустити да самостално прате инструктивну наставу посредством РТРС-а  и да их подрже у самосталном рјешавању задатака. Корисно је и обавезно да пратите инструкције и савјете учитеља, одјељенских старјешина и предметних наставника. Оно што савјетујемо родитељима јесте да преконтролишу да ли ученици редовно раде и прате школске часове на РТРС-у и да пронађу начин да додатно мотивишу своју дјецу на овај облик учења.

Одјељењске старјешине ће путем Viber група да прате рад својих ученика, да их подрже и мотивишу на рад. За своје ученике ће на најбољи начин организовати наставу и о томе обавијестити родитеље.

Важно је знати да ученици најбоље уче када имају континуитет у раду и зато је битно да обавезно према утврђеном распореду ученици прате наставу. Настава на даљину не значи искључиво учење уз ТВ-пријемнике, већ ученици након школског часа требају учити из својих уџбеника и радних свесака.

Још једном напомињемо да је за све нас ово нова ситуација и зато вас молимо за разумијевање.  

Претпостављамо да ћете имати доста питања и недоумица у вези са овим начином организовања наставе те вам зато остављамо могућност да контактирате ваше одјељењске старјешине и предметне наставнике путем електронске поште (кликните овдје да преузмете списак наших наставника са e-mail адресама, те их и посредством e-maila слободно контактирајте ради додатних консултација и инструкција).

Уколико имате корисне савјете, приједлоге или примједбе можете се обратити  управи и педагошко-психолошкој служби школе на os007@skolers.org. Вјерујемо у наше ученике и наставнике и сигурни смо да ће се прилагодити новим условима рада и изаћи као побједници из ове ванредне ситуације.