Актуелно

Дружење са дјецом из Косовске Митровице

У суботу 20.08.2016.године у дворишту наше школе приређен је дочек ученицима ОШ „Бранко Радичевић“ из Косовске Митровице. Ученици и њихови родитељи су са нестрпљењем ишчекивали своје мале госте. Сусрет вршњака је био диван и срдачан. Изгледало је као да се одавно познају. Већ  у првом сусрету  склопљена су пријатељства  међу вршњацима. Гости су дочекани пјесмом и игром  КУД „ Свети Сава“, након чега их је поздравио  Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ  Србима са Косова и Метохије, Љубинка Драгојевић, начелник  Одјељења за друштвених дјелатности у Градској управи и Мирослав Попржен, директор наше школе.

Djeca sa Kosova 2016_1

Djeca sa Kosova 2016_2

Седмодневно дружење вршка  било је веома  забавно, узбудљиво и садржајно. У сриједу, 24.08. сви су заједно били у посјети Административном центру Владе Републике Српске гдје их је примила предсједница Владе Жељка Цвијановић, министри и генерални конзул Републике Србије Владимир Николић. Тога дана дјеца су посјетила Музеј Републике Српске и Музеј  лутака у дјечијем позоришту.

Djeca sa Kosova 2016_3

Сљедећег дана дјеца су позвана на заједничко дружење и ручак  у коњичком  клубу  „Чокорска поља.“ Уживали су у вожњи фијакером, јахању коња и игри. Након излета су отишли у дјечије позориште гдје су гледали представу „Фолклорна магија.“

Djeca sa Kosova 2016_4

Свему што је лијепо брзо дође крај ,па тако и овом дивном дружењу дјеце из Републике Српске и дјеце са Косова и Метохије. У суботу 27.08. ученици наше школе су испратили своје другаре из Косовске Митровице. Обећали су да своје пријатељство неће прекидати и да ће се у скорије вријеме поново  видјети.

Djeca sa Kosova 2016_5