Актуелно

Обиљежавање Европског дана језика

У понедјељак 26.09.2016.године ученици наше школе  учествовали су у централној манифестацији обиљежавања Европског дана језика, а која је одржана у  Јавној установи Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске. У пратњи ученика били су наставници: Биљана Вукота Јањетовић, Љиљана Ракита и Горан Пушкар.

biblioteka-2016-1

biblioteka-2016-2

biblioteka-2016-3

 

27.09.2016. године у нашој школи је уприличена свечаност  поводом Европског дана језика. Свечаност је најављена у Јутарњем програму РТРС-е, најаву можете погледати на овом линку (прилог из наше школе почиње на 1ч:17м:50с).

Манифестација је осмишљена као путовање Европом кроз игру, пјесму и ријеч на српском, енглеском, њемачком и француском језику.

Да би што вјерније дочарали то путовање ученици су украсили хол у којем се приредба одржавала паноима и цртежима који приказују занимљивости европских језика.

И ове године свечаности су присуствовали наши драги гости: надзорник за српски језик Силва Добраш, представници Cambridge centra и Glossa – центра за учење њемачког  језика. Школе страних језика су обезбиједиле пригодне поклоне за учеснике програма.

У припреми програма учествовали су наставници српског, енглеског и њемачког језика,  учитељица Биљана Недић и наставница математике Татјана Узелац, као техничка подршка.

dan-evropskih-jezika-5_2016

dan-evropskih-jezika-4_2016

dan-evropskih-jezika-2_2016

dan-evropskih-jezika-1_2016