Актуелно

Сарадња родитеља и учитеља другог разреда

Учитељице II5 разреда Марија Шкрбић и II3 разреда Зора Бојанић су у сарадњи са родитељима омогућили ученицима да на основу непосредног посматрања схвате вриједности и улогу људског рада, а све у оквиру наставног садржаја из Природе и друштва: „Занимања људи у мом мјесту“ и „Значај предузећа“.  Ученици II5 разреда подручне школе на Павловцу су 25. фебруара 2019. године на часу Природе и друштва од родитеља здравствених радника упознали са пословима доктора и медицинског техничара. Осим што су се упознали са овим занимањима ученицима је одржано предавање и презентација о значају хигијене.

На следећем часу Природе и друштва 6. марта дружили су се са форензичарима. Ученицима је представљена опрема коју користе приликом свакодневних послова као и садржај форензичке лабораторије. Овом приликом ученицима је указано на опасности играња на видео-игрицама које се шире друштвеним мрежама.

Ученици II3разреда у пратњи учитељице Зоре Бојанић посјетили су 27.фебруара 2019.године производни погон предузећа „Крајина – Клас“. Упознали су се са процесом израде хљеба, пецива, пита и колача које продају у пекотекама или сластичарни „Мања“. Са великим интересовањем су учествовали у изради слатких и сланих кифлица са којима су се на крају почастили.

Циљ оваквих часова да се ученици упознају са људским дјелатностима у мјесту и околини и да се код ученика развија љубав према раду и људима као и да непосредним доживљајем и личним искуством обогате и прошире своје знање о занимањима људи и значају предузећа у њиховом крају.