Актуелно

Успјеси наших спортиста

На такмичењима у области спорта, наши ученици постижу изузетне резултате.
Ученици имају могућност да према својим жељама и способностима изаберу једну од многих спортско-рекреативних секција. Циљ спортских секција је да код ученика развијају моторичке способности, подстичу раст и развој, утичу на правилно држање тијела, те да развијају свијест код ученика о потреби и начину очувања здравља, здравој прехрани као и редовним физичким активностима. Најбоље резултате у спорту у школској 2018/2019.години постигле су екипе у малом фудбалу и рукометна екипа.

Женска рукометна екипа на Општинском такмичењу одржаном 16. фебруара 2019.године освојила је друго мјесто. За ово такмичење екипу је припремала наставница Физичког васпитања Ивана Павловић. Рукометну екипу чине ученице: Ена Лужија, Ана Поповић, Николина Кнежевић, Анђела Гајић, Ивана Грујић, Жељана Бабић, Јована Маријанац, Валентина Гидумовић, Михаела Божић и Софија Божић.

Децембра 2018.године женска фудбалска екипа је на Општинском такмичењу у малом фудбалу освојила треће мјесто. Женску фудбалску екипу чине ученице: Адријана Марковић, Милица Малчић, Марија Бојанић, Романа Ђурђевић, Сара Кременовић, Анђела Кос, Жељана Бабић, Софија Божић и Михаела Божић.

Мушка екипа у малом фудбалу на Општинском такмичењу осваја друго мјесто, пласира се на Регионално такмичење на којем осваја прво мјесто и пласман на Републичко такмичење. Републичко такмичење у малом фудбалу одржано је у мају 2019.године на Палама у ЈУ ОШ „Србија“. Наша екипа освојила је пето мјесто на овом такмичењу. Мушку фудбалску екипу чине ученици: Давид Берендика, Никола Кнежевић, Бранко Милаковић, Алекса Петровић, Михајло Јовашевић, Ђорђе Малбашић, Никола Каназир, Дамјан Митровић, Лука Миздрак, Лука Дивљак и Данило Јеличић. Женску и мушку фудбалску екипу за такмичење је припремао наставник Физичког васпитања Зоран Арбутина.