Актуелно

Школа у природи и екскурзија

Настава организована у природи има велики васпитно-образовни значај за ученике. Природна средина буди радозналост и истраживачки дух  код ученика и позитивно утиче на психофизички развој ученика. Учионичка настава се замјењује учењем непосредним искуством, дјеца лакше памте наставни садржај, а памћење је трајније. Ученици имају прилику да непосредно уочавају природне љепоте и разноликости, да слушају звукове из природе, осјете мирис и  науче да поштују и чувају природу. Боравећи у природи уче како се оријентисати у природи, уочавају различите облике рељефа, упознају воде у крајолику у којем бораве, уочавају климатске разлике, проширују знања о историји и људима крајева у којим бораве.

Школа у природи позитивно утиче и на социјализацију ученика који неколико дана проводе заједно у колективу. Друже се, помажу и брину једни о другима и усаглашавају личне интересе са интересима групе.

Ученици четвртог разреда у пратњи својих учитељица: Данијеле Зубић, Сање Чолић, Весне Букве и Марије Милекић, у периоду од 17.маја до 22. маја 2019. године боравили су на Јахорини гдје је била организована школа у природи. Пети разред је школу у природи реализовао у Требињу, Националном парку „Сутјеска“ и Јахорини у периоду од 11. јуна до 15. јуна 2019. године. У пратњи ученика ишли су учитељи: Маријана Михајловић, Лука Метлић, Мирослав Хричак, Нада Рогић, Санела Травар и Горан Дедић. Ученици осмог разреда екскурзију су реализовали на релацији Требиње-Пребиловци- Котор- Тиват- Будва-Бар, у периоду од 24.маја до 29.маја 2019.године. У пратњи ученика ишао је директор школе Мирослав Попржен, наставник физичког васпитања Радован Марковић и одјељенске старјешине осмих разреда:Славица Тодић, Ивана Павловић, Слободан Требовц, Гордана Полић, Татјана Узелац и Жаклина Дугоњић.