Актуелно

Интерактивна еколошка изложба на њемачком језику

Гете институт у Босни и Херцеговни, у сарадњи са ЈУ Народном и универзитетском библиотеком Републике Српске и Републичким педагошким заводом, организује поставку интерактивне еколошке изложбе на њемачком језику.

Опис изложбе

Четири су основна елемента: вода, ватра, земља и ваздух. Без њих нема живота. Људи су тога свјесни и знају их искористити а на темељу тога настао је напредак. Тандем човјек и индустрија стјерао је природу у угао. Али гдје ту престаје раст ? Након трајног губитка природне равнотеже у нашем окружењу, почело је вријеме названо UMDENKEN – вријеме промишљања.

Интерактивна изложба која, кроз четири засебне цјелине обрађује четири  основна елемента,  има за циљ да младима пробуди свијест о заштити човјекове околине.  При томе, њоме се не шаље једноставна порука већ подстицај на свеобухватну  и продубљену  обраду еколошких тема, како преко интернет портала Гете института, тако и кроз школске пројекте, наставне и  ваннаставне активности.

У оквиру изложбе заинтересованима је у понуди наставни материјал  (од нивоа А1 до нивоа Б1) за разне облике подстицаја  за наставу њемачког језика и за наставу  предмета природних наука.

Изложбу су посјетили и ученици наше школе (седми и осми разред) које је водила професорица њемачког језика Биљана Вукота Јањетовић.

Bilja 1 (Medium)

Bilja 6 (Medium) Bilja 5 (Medium) Bilja 4 (Medium) Bilja 3 (Medium)

Bilja 2 (Medium)